FESTES i TRADICIONS

 

CERCAVILA DE SANT ANTONI 

Com en moltíssimes poblacions el dia de Sant Antoni (17 de gener) se celebra la tradicional cercavila, on tot el poble trau els seus animals perquè el Sant els done protecció per a tot l'any. Durant la cercavila es canten ELS GOJOS DE SANT ANTONI. També és tradicional el pa beneït. 

 
DIJOUS LLARDER

El dijous de carnestoltes se celebra a Fondeguilla el Dijous Llarder, festa mol arrelada a Catalunya; al País Valencià és molt poc coneguda. Els orígens d’aquesta festa en el nostre poble es remunten cap a l'any 1850, la va portar Lluïsa Rodríguez, va anar de mestra a Barcelona.

Aquest dia la gent va a berenar a la muntanya, el berenar típic és una fogasseta amb "tomateta amb ou i llonganissa".

El 2010 serà el 11 de febrer.

El bouet de la Cova

PUJADA A LA COVA 

El dilluns de Sant Vicent la gent puja a la Cova a rodar el bouet i desprès van a berenar al Carrascalet.   12 d'abril de 2010

     

GOJOS DEL SANTÍSSIM CRIST  21-11-2010
Imatge molt venerada en el nostre poble. Aquestos gojos es canten
durant el via crucis de setmana Santa. La principal festa del Crist es 
celebra el tercer diumenge de novembre. En aquesta festa s'acompanya
al Crist en processó fins al Calvari, on es celebra una missa. És l'esdeveniment religiosos més multitudinari que es fa en Fondeguilla.
(Punxa damunt les fotos per a ampliar-les)

 
PASQUA DE PAELLES

El diumenge de Pasqua Granada les colles d’amics va a dinar a la muntanya, i, com el seu nom indica a dinar paella. A la Vall li diuen "Pasqua de correr muntanyes"

El 2010 serà el dia 23 de maig.

FESTES D’AGOST

La setmana del 15 d’agost una comissió de festes organitza amb la col·laboració econòmica de tot el poble, les festes més importants de tot l’any. Amb vaques, bous embolats i balls principalment.

FESTES DE NOVEMBRE

El Segon diumenge de novembre es munta la tradicional fira. És molt popular a la Vall d’Uixó, d’on puja moltíssima gent, a peu, amb cotxe i en autobús. L’endemà és festa local a Fondeguilla. Antigament el dimarts següent es celebrava la "festa del borratxos"

L'any 2010 serà el dia 14 de novembre

VOLTA AL TERME DE FONDEGUILLA

El darrer dissabte de maig des de l'any 1982 es celebra la cursa per muntanya "Volta al terme". L'any 2009 es va celebrar el dia 13 de juny per tal d'acollir el" CAMPIONAT D' ESPANYA" de la FEDME, la prova mes important d'aquesta federació.

El 2010 es celebrarà la XXIX edició el dia 29 de maig

Més informació www.voltaalterme.es

5 de febrer de 2010

TORNAR A L’INICI !